ЛАКТИНА
Име: | ЛАКТИНА |
Адрес: | Банкя, ул. София 101 |
Телефони: | |
Факс: |
|
Уеб сайт: | http://www.lactina-ltd.com |
E-mail: |
|
Отрасъл: | Научноизследователска и развойна дейност |
Дейност: | Разработване и производство на съвременни биологични продукти |
Ключови думи: | лактина, биологични продукти, пробиотици, храни на здравето, стартерни култури |
Офиси
За нас
ЛАКТИНА ООД е съвременна биотехнологична фирма със седалище гр. Банкя - София с основна дейност разработване и производство на съвременни биологични продукти:
• Пробиотици;
• Храни на здравето;
• Стартерни култури и нови технологии за млечната промишленост;
• Монокултури от млечнокисели микроорганизми за обогатяване на храни и напитки;
Производствената база на фирмата е изградена в съответствие cъс съвременните изисквания на биотехнологията с висококачествено технологично и енергийно оборудване, доставено от реномирани фирми производителки. Това обезпечава прилагането на съвременни технологии на XXI век с напълно автоматизирано управление и контрол на ферментационните процеси и лиофилизация на крайния продукт. Над 70 % от продукция си - пробиотици и стартерни култури - фирмата изнася в Русия, Украйна, Турция, Сърбия, Полша, Грузия, Иран, Азербайджан, Белгия, САЩ и Германия.
Лактина ООД по своята същност е първата фирма производителка на пробиотични продукти на Балканския полуостров и Югоизточна Европа.
Стартерните култури на Лактина се отличават от другите стартерни култури:
• Изготвят се индивидуални щамови комбинации и оптимизирана технология за приложение за всеки клиент;
• Естествен произход на микроорганизмите изолирани от екологично чисти райони на България;
• Няма генна манипулация на микроорганизмите;
• Многощамовост на отделните комбинации микроорганизми, което гарантира устойчивост на стартерните култури при инфекция с бактериофаги;
• Специален подбор на щамовете, което допринася за ясно изразен вкус и много добър аромат;
• Чрез стартерните култури на Лактина може да се контролира времето на ферментационния процес, което да се отрази върху производствените разходи;
• Подобрено качество в структурата, вискозитета и посткиселинообразуването;
• Удължена трайност на продуктите;
Приоритетни направления в бъдещата дейност на Лактина ООД в тясно сътрудничество с нашите партньори от Кенди ООД:
• Разширяване на продуктовата листа пробиотични храни с определено направление за здравна порфилактика;
• Обогатяване на спектъра на нови комбинации и видове стартерни култури за млечната промишленост с цел увеличаване на относителния дял на експорта;
• Разработване на технологии и стартерни култури за нови пробиотични млечнокисели продукти;
• Нови направления за реализация на лиофилизирани монокултури за хранителната промишленост и животновъдството;
• Храни на здравето;
• Стартерни култури и нови технологии за млечната промишленост;
• Монокултури от млечнокисели микроорганизми за обогатяване на храни и напитки;
Производствената база на фирмата е изградена в съответствие cъс съвременните изисквания на биотехнологията с висококачествено технологично и енергийно оборудване, доставено от реномирани фирми производителки. Това обезпечава прилагането на съвременни технологии на XXI век с напълно автоматизирано управление и контрол на ферментационните процеси и лиофилизация на крайния продукт. Над 70 % от продукция си - пробиотици и стартерни култури - фирмата изнася в Русия, Украйна, Турция, Сърбия, Полша, Грузия, Иран, Азербайджан, Белгия, САЩ и Германия.
Лактина ООД по своята същност е първата фирма производителка на пробиотични продукти на Балканския полуостров и Югоизточна Европа.
Стартерните култури на Лактина се отличават от другите стартерни култури:
• Изготвят се индивидуални щамови комбинации и оптимизирана технология за приложение за всеки клиент;
• Естествен произход на микроорганизмите изолирани от екологично чисти райони на България;
• Няма генна манипулация на микроорганизмите;
• Многощамовост на отделните комбинации микроорганизми, което гарантира устойчивост на стартерните култури при инфекция с бактериофаги;
• Специален подбор на щамовете, което допринася за ясно изразен вкус и много добър аромат;
• Чрез стартерните култури на Лактина може да се контролира времето на ферментационния процес, което да се отрази върху производствените разходи;
• Подобрено качество в структурата, вискозитета и посткиселинообразуването;
• Удължена трайност на продуктите;
Приоритетни направления в бъдещата дейност на Лактина ООД в тясно сътрудничество с нашите партньори от Кенди ООД:
• Разширяване на продуктовата листа пробиотични храни с определено направление за здравна порфилактика;
• Обогатяване на спектъра на нови комбинации и видове стартерни култури за млечната промишленост с цел увеличаване на относителния дял на експорта;
• Разработване на технологии и стартерни култури за нови пробиотични млечнокисели продукти;
• Нови направления за реализация на лиофилизирани монокултури за хранителната промишленост и животновъдството;