ЛАКТИНА

ЛАКТИНА

ул. София 101
Банкя,
България
23.1833703
42.7173233
UserLikes
Име: ЛАКТИНА
Адрес: Банкя, ул. София 101
Телефони: text to imagetext to imagetext to image
Факс: text to image
Уеб сайт: http://www.lactina-ltd.com
E-mail: text to image
Отрасъл: Научноизследователска и развойна дейност
Дейност:

Разработване и производство на съвременни биологични продукти

Ключови думи: лактина, биологични продукти, пробиотици, храни на здравето, стартерни култури

За нас

ЛАКТИНА ООД е съвременна биотехнологична фирма със седалище гр. Банкя - София с основна дейност разработване и производство на съвременни биологични продукти: 


• Пробиотици; 
• Храни на здравето; 
• Стартерни култури и нови технологии за млечната промишленост; 
• Монокултури от млечнокисели микроорганизми за обогатяване на храни и напитки; 

Производствената база на фирмата е изградена в съответствие cъс съвременните изисквания на биотехнологията с висококачествено технологично и енергийно оборудване, доставено от реномирани фирми производителки. Това обезпечава прилагането на съвременни технологии на XXI век с напълно автоматизирано управление и контрол на ферментационните процеси и лиофилизация на крайния продукт. Над 70 % от продукция си - пробиотици и стартерни култури - фирмата изнася в Русия, Украйна, Турция, Сърбия, Полша, Грузия, Иран, Азербайджан, Белгия, САЩ и Германия. 

Лактина ООД по своята същност е първата фирма производителка на пробиотични продукти на Балканския полуостров и Югоизточна Европа. 

Стартерните култури на Лактина се отличават от другите стартерни култури: 

• Изготвят се индивидуални щамови комбинации и оптимизирана технология за приложение за всеки клиент; 
• Естествен произход на микроорганизмите изолирани от екологично чисти райони на България; 
• Няма генна манипулация на микроорганизмите; 
• Многощамовост на отделните комбинации микроорганизми, което гарантира устойчивост на стартерните култури при инфекция с бактериофаги; 
• Специален подбор на щамовете, което допринася за ясно изразен вкус и много добър аромат; 
• Чрез стартерните култури на Лактина може да се контролира времето на ферментационния процес, което да се отрази върху производствените разходи; 
• Подобрено качество в структурата, вискозитета и посткиселинообразуването; 
• Удължена трайност на продуктите; 

Приоритетни направления в бъдещата дейност на Лактина ООД в тясно сътрудничество с нашите партньори от Кенди ООД: 

• Разширяване на продуктовата листа пробиотични храни с определено направление за здравна порфилактика; 
• Обогатяване на спектъра на нови комбинации и видове стартерни култури за млечната промишленост с цел увеличаване на относителния дял на експорта; 
• Разработване на технологии и стартерни култури за нови пробиотични млечнокисели продукти; 
• Нови направления за реализация на лиофилизирани монокултури за хранителната промишленост и животновъдството;




 

Открийте ни в Google+